زندگی نامه ی شهرام شکوهی
شهرام شکوهی موسیقی را از سال ۱۳۷۱ با کلاس آواز ایرانی شروع کرده به مدت ۳ سال آواز کار کرد.او هم به گیتار علاقه داشت و هم به آواز سنتی. در دوران دانشجویی در حدود سال ۱۳۸۰ عضو گروهی بود که کنسرتهای دانشجویی را برگزار میکرد؛ ولی بنا به دلایلی از موسیقی کناره گرفته و تا مدتها تقریباً موسیقی را فراموش کرد و معتقد بود نباید به موسیقی به چشم یک شغل نگاه کرد.
ورود وی به موسیقی حرفهای در سال ۱۳۸۵ و با آهنگ «مدارا» اتفاق افتاد. این ورود کاملاً ناخواسته بود حتی در خانواده هم مخالف حضور وی در عرصهٔ موسیقی حرفهای بودند. در این که سال قرار بود مراسم «خانهٔ فرهاد» برگزار شود، به پیشنهاد یکی از دوستانش شرکت کرد و برای آن مراسم قطعهٔ «مدارا» را در یک استودیوی خانگی کوچک و با کمترین امکانات ضبط کرد؛ اما آن برنامه لغو شد. وی در سال ۱۳۹۰ آلبوم مدارا را در بازار عرضه کرد که تمامی کارشناسان و منتقدان را شوک کرد و فروش بسیار بالایی کرد و به یکی از برترین البومهای تاریخ ایران تبدیل شد سپس دو سال بعد وی آلبوم دوم خود به نام کولی عشق را منتشر کرد که استقبال خوبی توسط هواداران وی روبرو شد اما بازخوردهای منفی و مثبتی در رسانهها داشت و به اندازه مدارا موفق نبود در سال ۱۳۹۴ وی آلبوم سوم خود به نام تا نفس هست … را منتشر کرد که با استقبال خوبی مواجه شده و سبکهای جدیدی را استفاده کرد که تا حالا در موسیقی ایران شاهد ان نبودیم.
حضور در نکست پرشین استار
او که به مباحث مطرحشده در مسابقهٔ خوانندگی نکست پرشین استار شبکهٔ تیوی پرشیا ۱ انتقاد داشت از طریق ایمیل به مسؤولین برنامه اعتراض کرد و در پاسخ به او گفتند اگر اعتراضی دارید میتوانید در برنامه حضور داشته و با داوران ستار رامین زمانی مریم حیدرزاده صحبت کنید. به این ترتیب او در نوروز سال ۱۳۸۸وارد مسابقه شده و همان قطعهٔ «مدارا» را اجرا کرد و در جواب داوران نقد و دلیل آورد. آن برنامه بهشدت مورد توجه بینندگاناش قرار گرفت ولی وی از طرف داوران برنامه اجازهٔ حضور در فینال را به دست نیاورد.
حضور در مسابقهٔ نکست پرشین استار باعث شد نام شهرام شکوهی در بین مخاطبان موسیقی فارسیزبان شناخته شود؛ خوانندهای که با همان حضور، باعث شد قطعهٔ «مدارا» مورد توجه قرار گرفته و تهیهکنندگان مختلف داخل و خارج از ایران به منظور عقد قرارداد به سراغ وی بروند؛ اما او با مشورت با کسانی که تجربهٔ بیشتری در این وادی داشتند، بهترین مسیر را برای فعالیت، کار در داخل ایران دانست.
اولین آلبوم وی با نام «مدارا» در ۱۶ آبان سال ۱۳۹۰ همهٔ مجوزها را کسب کرده منتشر شد.این آلبوم ۱۰ قطعه داشت که شامل ۵ قطعه با سبک خاص وی و ۵ کار پاپ بود. میلاد ترابی و امیرحسین کاشانیان در این آلبوم با وی همکاری داشتهاند. این آلبوم تحت امتیاز شرکت «هنر اول» بود و ناشر با توجه به شناخت نسبی مخاطبان موسیقی از شکوهی پیشبینی میکرد با استقبال مخاطبان موسیقی مواجه شود و به همین خاطر آلبوم را در تیراژ بالا وارد بازار موسیقی کشور کرد. با اینکه آلبوم «مدارا» در بدو ورود خود با حاشیههایی همراه شد ولی حاشیهها نتوانست جلوی فروش خوب این آلبوم را بگیرد و مسیری را که خود انتخاب کرده بود، بیسر و صدا طی کرد تا جایی که توانست به یکی از آلبومهای پرمخاطب تبدیل شود.
سبک
سبک خوانندگی شهرام شکوهی با صدای موسیقی سنتی ایرانی است. وی که معتقد است به اندازهٔ کافی این صداها شنیده شده، بنابراین سعی کرد نوع استفاده از آن را تغییر داده و با موسیقی بر پایهٔ گیتار اسپانیش تلفیق کند.
چیزی که باعث شد وی چنین ایده بگیرد نکتهای بود که حاتم عسکری، استاد وی، به او گفت. به اعتقاد عسکری غیر از موسیقی ایرانی تنها موسیقیای در دنیا که حالتی از تحریر دارد موسیقی اسپنیش است که آنها با لالا تحریر ایجاد میکنند؛ و از آنجا که شهرام شکوهی به گیتار علاقه داشت سعی کرد تلفیقی از آواز ایرانی و موسیقی اسپنیش ایجاد کند.
آثار منتشر شده شهرام شکوهی
آلبوم مدارا – 1390
دل دیوونه
دلم خون
مدارا
من و تو
اسیری (قصه عشق)
اسیر عشق
لیلی
نگو میرم
گل و خار
جادوی چشم تو
آلبوم کولی عشق – 1392
انگیزه
عاشقان
بخند می خوامت
دونه دونه
از ما بعیده
از ماست که بر ماست
توبه شکستم
جان خسته
شب و بارون
حسرت شیرین
پروانه شدم
خیال کن
آلبوم من و ما – 1393
دیگه دوسم نداره
فال
قلبم رو تکراره
گل رز
مقدس
خدا به همرات
بزار بگن
عاشق چشماتم
مثل اون روزا
دریا
از اون روزی که رفتی
آلبوم تا نفس هست – 1394
دلتنگم
رسوا
تا نفس هست
ای دل نرو
این رسم کجاست
امان از تو
یادت رفته
تسلیم
برکه و ماه
عاشق بمون
سراپا عشق
تا نفس هست ۲
تک ترانه ها
آی دنیا
به یاد شکیبایی
هوس
محبوب
برو
اسیر عشق
فریب
سفره بی ریا
شب و بارون (ریمیکس)
فریب
من و تو و سال نو
دردا
باران عشق
باران عشق ۲
داغ اون روز
یادت رفته
لیلا کجایی
منبع ها و صفحات رسمی شهرام شکوهی
ویکی پدیا
سایت رسمی شهرام شکوهی
فیسبوک
اینستاگرام